Establishing a new home for Carhartt WIP’s new UK office and showroom.

Located at the epicentre of East London’s most vibrant area, Hackney Wick, this 4000sq ft space occupies the top two floors of an iconic Victorian factory building, one of the few that have survived the extensive regeneration in the area.

A minimal palette of whitewashed Douglas fir, galvanised steel, white powder coated perforated steel and white laminated Birch ply draws from Carhartt’s workwear roots. The new elements add a clean and modern language to contrast the restored Victorian features, original brickwork and concrete floor.

The 2000sq ft office area on the second floor constitutes desk spaces, kitchen, meeting area and soft seating. The space is divided by large perforated screens which work as acoustic baffles as well as helping to define the functions of the office. Wherever possible plants have been used to soften the industrial nature of the space and make good use of the abundance of natural light. This is particularly evident at the far end of the office where a bespoke sofa in reclaimed army canvas by Dutch designer Piet Hein Eek creates a more relaxed breakout area. The focal point of the office comes from the large neon silhouette; a design taken from the extensive archives of the Carhartt brand.

The showroom on the third floor is a further 2000sq ft of space with panoramic views over the East end of London and the Olympic Park. A landscape of low-level fixtures and furniture ensures that the most is made of the cathedral-like proportions of the space and keeps sightlines clear. Plants again help to soften the industrial feel of the building, this time is taken to the extreme with the tree at its centre which exaggerates the height and volume of the showroom.

The fixtures and furniture in the showroom space are easily reconfigured to suit the changing seasonal requirements and evolution of the collections, ensuring that Carhartt’s new home continues to fulfil their requirements for many years to come.